Kara-Lis Coverdale – «UJUV SAUN» 7- 13. oktober 2019. 

– Årets heteste musikkopplevelse?

 

Besøker du Skarven 7-13. oktober vil rommet være fylt av toner fra den kanadiske multikunstneren Kara-Lis Coverdale. Installasjonen har fått tittelen «UJUV SAUN».

 

I august besøkte Coverdale Skarven, hvor hun gjorde seg kjent med badstuerommet, klangen, materialene. Med dette som utgangspunkt, har hun laget et ambient musikkverk, hvor lyden akselererer i takt med temperaturen og hjertet.

 

«Målet er å forsterke opplevelsen de besøkende har når de bruker saunaen, men i all hovedsak ønsker jeg at folk får en opplevelse de sent vil glemme, samt noe som får dem til å føle seg utrolig bra etterpå. Utsikten fra Skarven er også en utrolig viktig del av opplevelsen».

 

Coverdale forteller også at hun er fascinert av hvordan saunaen får frem det primitive i mennesker, og trekker frem nakenhet, isbading og bjørkeris som tre eksempler. Hun liker hvordan det siviliserte samfunnet i stor grad blir holdt utenfor saunaens fire vegger, og at man i slike rom ikke har det samme forholdet til normer, oppførsel og hierarki. Hun mener også at kroppens ekstreme påkjennelser, gjør at musikken tolkes annerledes i et slikt miljø, enn på utsiden.

 

Om Kara Lis-Coverdale

Kara-Lis Coverdale jobber med både akustiske og elektroniske medier, for å skape verk som overskrider virkeligheten. Drevet av en tålmodig hengivenhet til sonisk etterliv, hukommelse og materiell nysgjerrighet, dekker Coverdales arbeid nye plan som bygger på en grenseløs forståelse av elektronisk musikk.

 

Coverdales musikk er ofte arkitektonisk betraktet, nedpå. Live blir vi kjent med en mer dynamisk og utforskende kunstner. Hennes uforutsigbare, spennende, kaotiske, uhyggelige og dynamiske liveshows, har gjort henne til en festivalfavoritt, og The Guardian har omtalt henne som “one of the most exciting composers in North America”.

Velkommen til en het og unik opplevelse! 

*Du kan selvfølgelig velge å skru av lydopplevelsen på hele eller deler av besøket ditt.

Kara lis.jpg
CA9A7776.jpg
CA9A7975.jpg
Kara-Lis_Coverdale_1.jpeg
CA9A7994.jpg